En aktiv bofælle, der kræver gode daglige gåture
En pomeranian er en meget social, kærlig og trofast hund, der elsker at tilbringe tid med sine ejere. Det gør også, at den helst vil lege og motionere sammen med dig og også gerne med andre hunde, hvis den er blevet godt socialiseret fra hvalp.
De fleste pomeranianer er glade for en struktureret hverdag, der både indeholder stille og hyggelig tid med familien samt god fysisk aktivitet. Med denne race kan du være sikker på, at der kommer liv i hjemmet. I betragtning af sin lille størrelse har racen nemlig utrolig meget krudt bagi, og du vil måske blive overrasket over dens høje energiniveau.
Gode daglige gåture er noget, en pomeranian sætter stor pris på, og det skal også til for at sikre et sundt og stabilt mentalt helbred. Dog er det vigtigt at finde den passende mængde motion for din hunds alder og sundhed. På trods af pomeranianens energi kræver den faktisk ikke det helt store af sin fysiske motion for at trives. Den kan godt være fint tilfreds med et par daglige gåture på omkring 20-30 minutter samt leg i haven med bolde eller legetøj.
Når det er sagt, kan en pomeranian faktisk holde til langt mere, end man måske lige tror. Hvor utroligt det end lyder, har racen nemlig en forhistorie som slædehund. Derfor kan den sagtens gå længere end 30 minutter ad gangen, og den vil nyde at komme på lange ture i skoven, hvor den kan snuse rundt og udforske nye steder og lugte.
Vær varsom med overtræning af din pomeranian
Anskaffer du dig en pomeranian, er det vigtigt, at du ikke træner den for meget. Det gælder især, hvis den er hvalp. For meget motion er hårdt for hundekroppen, og det kan f.eks. resultere i hofte- eller knæskader, som kan være meget smertefulde for din hund.
Har du et meget aktivt liv med mange timer udenfor, bør du derfor rette blikket mod andre hunderacer end en pomeranian.
Mental stimulering til din pomeranian
Når det drejer sig om en pomeranian, er metal stimulering og aktivering mindst lige så vigtigt som fysisk motion. Hvor fyisk aktivitet holder hunden sund og slank, holder den mentale træning hovedet ved lige.
Som nævnt er pomeranianen meget intelligent og har brug for at beskæftige sin hjerne hver dag for ikke at kede sig. Længerevarende kedsomhed og tid alene kan føre til uønsket adfærd, og du kan f.eks. opleve, at den begynder at tygge i dine ting, eller at den gør mere. I værste fald kan det føre til en deprimeret hund.
Med sin iver efter at lære nye tricks trives racen rigtig godt med tricktræning og forskellige former for hundesport. Den nyder at lære og blive stimuleret på denne måde, og du kan derfor med stor fordel gå til agilitytræning, rally, freestyle og spor med den.
Du behøver dog ikke at få din hund til at klare alverdens forhindringer for at stimulere den tilstrækkeligt mentalt. Sjove udfordringer og aktiviteter derhjemme, som eksempelvis indebærer hundelegetøj er også super gode til at holde den mentalt beskæftiget.
Sæt faste grænser, vær konsekvent og brug positive anvisninger
Pga. dens høje intelligens og lærenemme natur kan du sagtens få stor succes med at træne kommandoer og tricks med en pomeranian–men det kræver, at den respekterer dig. Ønsker du gode træninger, er det derfor vigtigt, at du sætter faste grænser, er konsekvent og lærer hunden, at du er lederen og bestemmer.
Lykkes du ikke med at slå dig fast som tophunden i jeres relation, får du svært ved at træne den. Den vil nemlig rigtig gerne tage styringen og kan have tendens til at udvikle et dårligt temperament.
Når du træner med din pomeranian, skal du gøre brug af positive træningsprincipper. Det hjælper ikke at straffe den, hvis den ikke lige forstår, hvad du vil have den til eller gør det forkerte. Væbn dig med tålmodighed og giv den i stedet en masse ros og belønning, når den udfører en kommando. Med det kan du skabe et super godt samarbejde med din pomeranian og tilbringe lange, sjove stunder med at træne nye færdigheder.