Skrevt d. 12.12-2022

Pleje af din Pomeranian

Selvom Pomeranianen er en ret lille hunderace, kræver den selvfølgelig stadig en del pleje. Du skal for eksempel ofte børste pelsen, og det kan også være nødvendigt at trimme den. Vil du gerne vide mere om pleje af en Pomeranian? Så læs med her.

Pomeranian Pleje

Børst pelsen regelmæssigt

Pomeranianen har en utrolig blød pels. Det er både en underpels og en ydrepels. Underpelsen er meget tyk og tæt. Yderpelsen er ret lang og ikke så tæt. Selve hunden ser meget fluffy ud grundet yderpelsen.

Den store mængde pels betyder dog, at Pomeranianen vil fælde en del. Det kan godt være irriterende. Hvis du børster din hund et par gange om ugen, kan det betyde, at den vil fælde mindre. Så behøver du altså ikke støvsuge lige så meget.

Du skal dog ikke kun børste pelsen for din egen skyld. Det er også vigtigt for din hund. Hvis pelsen ikke bliver børstet regelmæssigt, kan det filtre sammen. Det vil gøre ondt på din hund. Hvis du børster pelsen regelmæssigt, vil den forblive flot, sund og blød.

Den skal vaskes med shampoo og balsam for at beholde den flotte pels

Du behøver faktisk ikke vaske din Pomeranian særlig tit. Det er dog nødvendigt en gang i mellem. Du kan selv bedømme, hvornår det er tid til at vaske pelsen.

Når du vasker din hund, er det vigtigt, at du gør det med både shampoo og balsam. Vandet skal desuden naturligvis være varmt.

Det er vigtigt, at du tørrer håret bagefter. Det kan du gøre med en hårtørrer, men sørg for at den ikke er for varm.

Trim pelsen selv eller tag til en hundefrisør

Da pelsen er så lang, skal den trimmes hver 4-6 uge. Du kan sagtens vælge selv at trimme pelsen. Så kan du selv bestemme, hvor kort den skal blive. Jo kortere den er, jo lettere vil pelsplejen være. Det er dog synd at klippe den meget kort, da racen er kendt for sit bløde og strittende hår.

Hvis du ikke har mod på at trimme pelsen selv, kan du tage din Pomeranian til en hundefrisør. Hvis du gerne vil udstille din hund, er en hundefrisør et must. Der er nemlig strenge regler i forhold til, hvordan pelsen må se ud.

En tur til hundefrisøren er ofte en rar og hyggelig aktivitet, som din hund godt vil kunne lide.

Mundpleje

Langt de fleste hunderacer har brug for en form for mundpleje. Det gælder også Pomeranianen.

Den har nemlig en tendens til at få tandsten. Det er muligt at forhindre eller i hvert forsinke udviklingen af tandsten. Du kan for eksempel give din Pomeranian tandrensende godbidder. Det kan for eksempel være under træningen eller på en gåtur.

Det kan dog sagtens være, at de tandrensende godbidder ikke helt er nok. Så er det nødvendigt at rense dens tænder i stedet for. Det anbefales, at en Pomeranian får renset sine tænder 2-4 gange årligt. Så undgår du de værste mund- og tandproblemer.

Ulig andre hunde kan det godt ske, at en Pomeranian ikke automatisk taber sine mælketænder. Det betyder, at de nye tænder ikke kan vokse frem, og det kan være rigtig smertefuldt. Hvis tænderne alligevel vokser frem, kan der nemlig skabes en dobbeltrække af tænder.

Mælketænderne bliver ofte tabt, når Pomeranianen er 3-7 måneder gammel. Vær derfor ekstra opmærksom på, hvordan din hund har det i den periode. Hvis du har en mistanke om, at alle mælketænderne ikke automatisk er blevet tabt, skal I en tur til dyrlægen. Vedkommende kan let fjerne de overskydende mælketænder, før de skaber problemer.

Pleje Af Pomeranian

Køb det rigtige foder

Det er også vigtigt, at du køber det rigtige foder. Det rigtige foder kan for eksempel være med til at skabe en god mundhygiejne.

Det er let at overfodre en lille hunderace som Pomeranianen. Hvis du er i tvivl om, hvor meget din hund skal have at spise, kan du spørge din dyrlæge til råd.

Det er også vigtigt at huske på, at en hund ikke har brug for samme mængde foder gennem hele livet. Den vil være mere aktiv som ung og derved have brug for mere foder, da den bruger mere energi.

Generelt en sund hund men…

Helt generelt er Pomeranianen en sund hund. Den bliver ikke ofte syg, men der er alligevel nogle arvelige sygdomme, som du skal være opmærksom på.

Din hund kan for eksempel risikere at få luftrørskollaps. Det ses nemlig oftest hos små hunde, hvis bruskringe i luftrøret er svage. Hvis din hund får luftrørskollaps, vil den have svære ved at trække vejret. Det kan for eksempel være, at den begynder at hoste. Selvom denne sygdom er alvorlig, er den ikke dødelig. En hund med luftrørskollaps kan sagtens leve i flere år.

Pomeranianer oplever også ofte at have forskellige hjertefejl. Det kan for eksempel være hjertestop. Der findes desværre også andre degenerative sygdomme.